FORGOT YOUR DETAILS?

Overzetdak

Een nieuw dak in 1-2-3! 

Is het dak van uw bestaande woning in slechte staat en aan vernieuwing toe? Dan bieden wij een voordelige & snelle oplossing: een overzetdak! Een overzetdak bestaat uit lichtmetalen dakpanelen en wordt bovenop een bestaand dak geplaatst. Aan de hand van een lattenconstructie wordt het overzetdak aangebracht op je huidige dakbekleding. Een overzetdak is voordeliger én sneller dan een nieuw dak.

Stap 1: Kan ik een overzetdak plaatsen?

Een overzetdak wordt vooral toegepast bij daken met leien, shingles, roofing of golfplaten. Daarnaast is het belangrijk dat je dak nog voldoende in orde is om er een overzetdak op te kunnen plaatsen. Bij een pannendak kan er geen overzetdak worden toegepast zonderde pannen eerst te verwijderen. Nog niet zeker of een overzetdak bij jou van toepassing is? Neem dan zeker even contact met ons op!

Stap 2: Hoe wordt een overzetdak geplaatst?

Bij een overzetdak kan je huidige dakbekleding gewoon blijven liggen. Alleen pannen zullen eerst verwijderd moeten worden. Eerst wordt er een onderdak op de bestaande dakbedekking aangebracht. Dit is een houten lattenconstructie die men met een nagelpistool aanbrengt. De nieuwe dakbekleding (metalen dakpanelen) worden nadien vastgenageld op het lattenwerk. De nokstukken worden met een speciale schaar op maat geknipt en ook de randen kunnen met een plooibank worden aangebracht. Bij de schouw wordt een waterdichte afdichting gebruikt.

Stap 3: Welke voordelen biedt een overzetdak?

Door ons uitgebreid gamma aan kleuren & materialen kunnen wij je huidig dak perfect imiteren. Het dak is volledig nieuw en zorgt ervoor dat uw woning een betere kwaliteit en levensduur zal hebben. Daarnaast wordt overlast tot een minimum beperkt. Je hebt geen last van afbraakwerken of  een openliggend dak. De dakwerken zijn van korte duur en kunnen voor een zeer voordelige prijs uitgevoerd worden. De kwaliteit van het overzetdak is zeer goed: het is stormvast, onbreekbaar en onbrandbaar en zorgt voor een betere isolatie. Daarbovenop is het ook licht, waardoor je huidige dakconstructie niet verstevigd hoeft te worden.

overzetdak

TOP