FORGOT YOUR DETAILS?

Platte Daken

Plat dak installeren, herstellen of vernieuwen?

Platte daken winnen de laatste jaren aan populariteit. Moderne woningen worden steeds vaker voorzien van een plat dak. Ook Allrenodak specialiseert zich meer en meer in platte daken. Hiervoor kan je kiezen tussen het dichten van je dak aan de hand van bituminieuze materialen (roofing) of synthetische materialen zoals EPDM en PVC. Beide opties zijn zeer kwalitatief, maar hebben hun voor – en nadelen. Hieronder kan je over beide materialen wat meer informatie terugvinden:

Roofing

Het plaatsen van roofing gebeurt met een gasbrander en is nog steeds zeer populair. De roofing wordt warm gemaakt met de gasbrander en zo blijft deze op de ondergrond vastkleven. Er zijn twee soorten: de UV-bestendige plastomeren (APP), deze vereisen geen beschermende laag en dan zijn er nog de elastomeermengstels (SBS), deze zijn zeer soepel en blijven beter kleven. Het voordeel van roofing is dat je dak bestand is tegen ozon en allerlei weersomstandigheden. Daarnaast is het ook goedkoper dan synthetische materialen. De nadelen zijn dan weer dat roofing een kortere levensduur heeft en dat het niet bestand is tegen de groei van planten en onkruid.

roofing    roofing

EPDM en PVC

Deze synthetische materialen kan je bevestigen zonder gasbrander en hebben een langere levensduur dan roofing. Meestal kan men EPDM op maat maken en in één stuk op het dak plaatsen. PVC daarentegen wordt meestal in aparte stroken op het dak geplaatst. EPDM kan mechanisch bevestigd worden, en PVC met lijm of hete lucht. Minder voordelig aan EPDM zijn de naadverbindingen en randen. PVC heeft een kortere levensduur dan EPDM, maar de naadverbindingen zijn hier wel beter. Bij EPDM weet je dat het materiaal lang mee gaat, maar dat je problemen kan krijgen met de randen en naden. PVC gaat dan weer minder lang mee maar daar ben je dan weer zeker van goede naden en randen. Het is dus altijd een beetje afwegen voor welke optie je best kan gaan!

epdm   pvc

TOP