FORGOT YOUR DETAILS?

Premies

Besparen op de renovatie van je dak?

Deze vrij ingewikkelde materie verschilt sterk van gewest tot gewest en zelfs van gemeente tot gemeente. Het is dus onmogelijk om hier alle praktische tips op een rijtje te zetten. Toch informeren we je alvast wat meer over de stappen die je kan ondernemen:

Stap 1: Ga te rade bij de stedenbouwkundige dienst van je gemeente en gewest

Je kan best eens langsgaan bij de stedenbouwkundige dienst van je gemeente. Neem ook zeker een kijkje op de website van je gemeente en van je gewest. Hier kan je meestal al heel wat informatie vinden over de renovatiepremies waar je recht op hebt.

Stap 2: Verbeter je ook je thermische dakisolatie? Bekijk dan zeker de voordelen van dit energiebewustzijn!

Een dakrenovatie gaat meestal samen met een betere thermische dakisolatie. Ga dus zeker ook eens te rade welke voordelen er zijn om dit energiebewustzijn te belonen. Ook hier kan je eens gaan kijken bij de verschillende gewesten.

Stap 3: Check ook andere omstandigheden voor premies en voordelen

Er zijn nog heel wat andere omstandigheden die er voor kunnen zorgen dat je kans maakt op enkele voordelen of premies. Ook deze omstandigheden zijn vaak afhankelijk van de ligging van je huis. Zo kan een verbeterde akoestische isolatie ook op bepaalde plaatsen voor heel wat voordelen zorgen. Woont u in de buurt van een Waalse luchthaven? Check dan ook de Waalse maatschappij voor luchthavenbeheer (www.sowaer.be). Het zou best kunnen dat je renovatie vergoed wordt door de Franstalige Gemeenschap.

TOP